Måltider

Vi tilbyr to brødmåltider hver dag, i kombinasjon med frukt og grønt. Vi har ett varmt måltid pr. uke. De som ikke har spist frokost hjemme kan ta med matpakke og spise frokosten i barnehagen mellom kl. 7.30-8.30.

Vi veklegger et sunt og allsidig kosthold. Barna får hjembakt brød hver dag, med variert utvalg av pålegg. Barna får være med i matlagingen og ta del i smøremåltidene, der de trener på å smøre på maten sin selv.  Vi veklegger normal folkeskikk og høflighet under måltidene. En gang i uken serverer vi varm mat i barnehagen.

Heimly er en del av 5 om dagen barnehagene, dette er et konsept som Opplysningskontoret for frukt og grønt har tilegnet barnehager - for å inspirere og motivere til å servere mere frukt og grønt, noe som er helt i tråd med myndighetenes anbefalinger.

Matvaner etableres tidlig, og innholdet i måltidene som serveres er av stor betydning. Gode vaner har man med seg hele livet. Mat og måltider er en sentral del av den daglige virksomheten i barnehagen, og måltidene i barnehagene utgjør en betydelig del av barnets totale kosthold.